ZDROWY JOGURT

KULTURY BAKTERII DO SAMODZIELNEGO PRZYGOTOWANIA ZDROWYCH PRODUKTÓW MLECZYCH 

ZDROWY JOGURT

ZDROWY JOGURT

probiotyczne kultury jogurtowe

ZUPA GRZYBOWO-CEBULOWA

 

Składniki (na dwie porcje):

Cebula - 1 szt,

grzyby - 4-5 sztuk,

Rosół - 500 ml

duży ziemniak - 1 szt,

jogurt naturalny - 200 ml

Kurkuma - 1/2 łyżeczki

oregano - 1/2 łyżeczki

szczypiorek,

sól - do smaku,

olej słonecznikowy - 2 łyżki

 

Przygotowanie:

1.Kroimy umyte grzyby, cebulę i ziemniaki.

2.Podsmażamy cebulę na złoty kolor, a następnie dodajemy grzyby i posiekany szczypiorek.          Smażymy w niskiej temperaturze około 5 minut.

3.Dodajemy  pokrojone ziemniaki , wlewamy  bulionu z kurczaka i 200 ml jogurtu. Mieszamy            dokładnie  i  gotujemy  pod przykryciem na małym ogniu, aż ziemniaki zmiękną.

4.Dodajemy sól, kurkumę i oregano . Blendujemy wszystko na gładki krem.

 

Przed podaniem możemy udekorować zupę świeżymi ziołami i dodać grzanki.

 

Życzymy smacznego!!!