ZDROWY JOGURT

KULTURY BAKTERII DO SAMODZIELNEGO PRZYGOTOWANIA ZDROWYCH PRODUKTÓW MLECZYCH 

ZDROWY JOGURT

ZDROWY JOGURT

probiotyczne kultury jogurtowe

  JOGURT BUŁGARSKI

 

Skład: Lactobacillus bulgaricus

          Stereptococcus thermofpilius

         

Masa netto: 1g. Na 1-2 litry mleka.

 

Zawartość aktywnych bakterii:  1 × 1010/g.

 

Przechowywanie kultur: w suchym miejscu

                                       max 12 miesięcy

                                       w temp. max 20°C

 

Przechowywanie jogurtu: w temp. 2-6°C

                                         ok 3-4 dni

          

          

GDZIE KUPIĆ ?

GDZIE KUPIĆ ?

Bułgarska firma biotechnologiczna LACTINA powstała w 2000 roku. Jest m.in. producentem kultur bakterii do użytku domowego. Z ich pomocą możemy sami przygotować zdrowe fermentowane produkty mleczne  Kultury bakteryjne są hermetycznie pakowane i można przechowywać w temperaturze pokojowej tj. nie wyższej niż 25°C.

 

GDZIE KUPIĆ ?

GDZIE KUPIĆ ?

GDZIE KUPIĆ ?

GDZIE KUPIĆ ?

JOGURT Z RÓŻĄ

 

Skład: Lactobacillus bulgaricus

          Stereptococcus thermofpilius

          Rosa Damascena

         

Masa netto: 1g. Na 1-2 litry mleka.

 

Zawartość aktywnych bakterii:  1 × 1010/g.

 

Przechowywanie: w suchym miejscu

                             max 12 miesięcy

                             w temp. max 20°C

 

Przechowywanie jogurtu: w temp. 2-6°C

                                         ok 3-4 dni

kultury jogurtu z różą damasceńską
kultury jogurtu bułgarskiego LACTINA

   KEFIR

Skład: Lactococcus latis subsp.lactis 

          Lactococcus latis subsp.cremoris

          Leuconostoc mesenteroides                         subsp.cremoris

          Grzybki kefirowe

 

Masa netto: 1g. Na 1-2 litry mleka.

 

Zawartość aktywnych bakterii:  1 × 1010/g.

 

Przechowywanie kultur: w suchym miejscu

                                       max 12 miesięcy

                                       w temp. max 25°C

 

Przechowywanie kefiru: w temp. 2-6°C

                                       ok 3-4 dni

           RIAŻENKA

 

 Skład: Stereptococcus thermofpilius

 

 Masa netto: 1g. Na 1-2 litry mleka.

 

 Zawartość aktywnych bakterii:  1 × 1010/g.

 

 Przechowywanie kultur: w suchym miejscu

                                       max 12 miesięcy

                                       w temp. max 25°C

 

 Przechowywanie riażenki: w temp.2-6°C

                                           ok 3-4 dni

   JOGURT VITALAKT

 

Skład: Lactococcus latis subsp.lactis 

          Lactococcus latis subsp.cremoris              Leuconostoc mesenteroides                       subsp.cremoris

          Lactobacillus acidophilus

          Grzybki kefirowe

 

Masa netto: 1g. Na 1-2 litry mleka.

 

Zawartość aktywnych bakterii:  1 × 1010/g.

 

Przechowywanie kultur: w suchym miejscu

                                      max 12 miesięcy

                                      w temp. max 25°C

 

Przechowywanie jogurtu: w temp. 2-6°C

                                         ok 3-4 dni

    JOGURT BIFIDUM

 

Skład: Stereptococcus thermofpilius

          Lactobacillus plantarum 

          Lactobacillus acidophilus

          Bifidobacterium bifidum

          Bifidobacterium infantis

          Bifidobacterium longum

 

Masa netto: 1g. Na 1-2 litry mleka.

 

Zawartość aktywnych bakterii:  1 × 1010/g.

 

Przechowywanie kultur: w suchym miejscu                                        max 12 miesięcy

                                      w temp. max 25°C

 

Przechowywanie jogurtu: w temp. 2-6°C

                                         ok 3-4 dni

GDZIE KUPIĆ ?

GDZIE KUPIĆ ?

            ŚMIETANA

 

Skład: Lactococcus latis subsp.lactis 

          Lactococcus latis subsp.cremoris

          Stereptococcus thermofpilius       

Masa netto: 1g. Na 1-2 litry śmietany.

 

Zawartość aktywnych bakterii:  1 × 1010/g.

 

Przechowywanie kultur: w suchym miejscu

                                       max 12 miesięcy

                                       w temp. max 25°C

 

Przechowywanie jogurtu: w temp. 2-6°C

                                         ok 3-4 dni

             TWARÓG

 

  Skład: Lactococcus latis subsp.lactis 

            Lactococcus latis subsp.cremoris

            Stereptococcus thermofpilius       

  Masa netto: 1g. Na 1-2 litry mleka.

 

  Zawartość aktywnych bakterii:  1 × 1010/g.

 

  Przechowywanie kultur: w suchym miejscu

                                         max 12 miesięcy

                                         w temp. max 25°C

 

  Przechowywanie twarogu: w temp. 2-6°C

                                            ok 3-4 dni

CERTYFIKATY

kefir LACTINA
riażenka LACTINA
jogurt probiotyczny vitalakt
jogurt probiotyczny Bifidum
bakterie LACTINA do zakwaszania śmietany
twaróg domowy LACTINA